Knai konyha varzsa
2011.08.15. 18:27, Ella12
;D Szval a cm arrl rulkodik hogy valami knai izrl fogok beszlni. Aki erre tippelt annak zenem : telitallta;) Szval nem kultra hanem most kaja de kultrltan.Kicsit jobban vagyok s volt kedvem enni mondom anyunak csinlok knait hm?! Aztmondta hogy ok csinljunk azt ebdre. Mikor felvgtam a hst meg mindent szpen elksztettem elkezdtem stni. Ht mivel ilyen lyukacsos rcsos stben akartam odaragat kapsbl 4 csirke. Szupper:// Akkor kizedtem jra bundztam s utna tepsiben azaz oylanba mint a palacsintt kell tkletes lett;D Akkor ez volt a knai szezmmagos csirke. Akit rdekel az csinlja meg otthon szintn mert 30 perc alatt ksz van s isteni finom.. Ha valaki rdekldne adok receptet is :
Hozzvalk:
-
1 egsz csirkemell kifilzve
-
A bundzshoz:
-
9 evkanl liszt
-
1 evkanl olaj
-
2 tojs
-
csipet s
-
1-1,5 dl vz
-
1 csomag stpor
-
A mzhoz:
-
ketchup
-
chili vagy Ers Pista
-
mz
-
3-4 evkanl szezmmag
Elkszts:
A csirkemellet kisebb szeletekre, cskokra vgjuk, szzuk. Egy tlba beletesszk a bundzshoz valkat (liszt, s, tojs, olaj, stpor), s a vzzel felntve sr masszt ksztnk.
Elksztjk a mzat is. zls szerinti ketchupot, mzet, chilit vagy Ers Pistt s szezmmagot sszekeverjk. A hst beleforgatjuk a bundzshoz elksztett masszba, majd forr olajban stjk. Amikor a hskockt beletesszk a b, forr olajba, figyeljnk, hogy a bunda teljesen befedje. A megslt hsfalatokat lecsepegtetjk, s rgtn a mzba forgatjuk, majd tlra tesszk.
Megjegyzs:
Isteni finom! Ja s csinld olyanba mikor std mint a palacsintt;D